Preadolescència: com suportar la transició de la infància a l’adolescència?

Estàs buscant consells per ajudar el teu fill en la transició de la infància a l’adolescència? La preadolescència és una etapa plena de canvis, reptes i presa de decisions que poden resultar aclaparadors per a molts joves. Com a psicòloga a Barcelona i al Vallès, et puc oferir orientació i suport durant aquest procés crucial.

La preadolescència en diferents cultures

La transició de la infància a l’adolescència varia en diferents cultures del segle XXI. Cada societat té els seus propis valors i enfocaments per ajudar els adolescents a forjar la identitat.

Els exemples següents mostren com diferents societats promouen els valors sobre els quals s’ha de forjar la identitat d’un adolescent:

  • A Arkansas un pare surt de caça amb el seu fill i li permet utilitzar un ganivet de caça per donar mort a un porc senglar. És una mostra de la virilitat i valentia.
  • Els nois de 9 anys de Sud-àfrica practiquen Musangwe (baralles) per alliberar el seu excés d’energia i agressivitat.
  • A Ucraïna, un grup d’adolescents participa en un campament d’estiu a Kíev fent pràctiques de combat ressaltant l’honor i la defensa de la seva pàtria.
  • En un barri obrer de Madrid els joves de 16 anys practiquen esport competitiu per forjar el cos i el caràcter.

L’impacte de la tecnologia en el pas de la infància a l’adolescència

En els darrers anys, la revolució tecnològica ha transformat la manera com els joves experimenten la preadolescència. La comunicació en línia ha brindat noves oportunitats per dialogar, aprendre i construir relacions socials. Tot i això, també ha exposat als joves a riscos com el grooming i el ciberbullying, així com a conductes addictives. Com a psicòloga especialitzada en preadolescència, et puc ajudar a entendre com la tecnologia pot influir en la vida del teu fill i com gestionar aquests riscos.

El desenvolupament de la identitat durant la preadolescència

La recerca de la identitat és una part fonamental del desenvolupament d’un adolescent. Durant la preadolescència, els joves exploren qui són, busquen l’acceptació social, busquen autonomia i creen el seu propi estil de vida. Com a psicòloga, puc acompanyar el teu fill en aquest procés, ajudant-lo a desenvolupar una identitat sòlida ia manejar els desafiaments emocionals que puguin sorgir.

Suport professional per afrontar la preadolescència

Si notes senyals preocupants al teu fill durant la preadolescència, com aïllament social, canvis de comportament o símptomes de malestar emocional, és important buscar ajuda professional. Com a psicòloga, sóc aquí per brindar-te suport i orientació especialitzada en el maneig dels desafiaments que sorgeixen durant aquesta etapa crucial.

No dubtis en contactar amb mi per programar una consulta i junts trobar les estratègies adequades per ajudar el teu fill a suportar la transició de la infància a l’adolescència de manera saludable i satisfactòria.

Abrir chat
1
¿Necesitas ayuda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?

Nuestro horario:
Lunes a Viernes de 9:00h a 20:00h